Как да направя пощата си по-сигурна?

АБВ Поща е защитена в достатъчна степен. Нерегламентирано влизане е възможно единствено, в рамките на 4 опита потребителя да познае паролата или отговора на тайния Ви въпрос. Съветваме Ви да изберете парола, таен въпрос и отговор, които не могат да бъдат отгатнати лесно. Използвайте малки/големи букви или цифри.

Гарантирането на сигурността на паролата и тайния въпрос и отговор зависи изцяло от титулярня потребител на пощенската кутия.

Например парола от типа: 123 със сигурност е удобна за въвеждане и лесно се запомня, но е изключително лесна за отгатване. Парола от типа: b95a28fCa, която нищо не значи и е съставена от случайно подбрани символи е неудобна и трудна за запомняне, но трудна за отгатване. Същото важи и за тайния въпрос и отговор. Задаването на таен въпрос от типа “Как си?”, с отговор “Добре”, със сигурност не защитава добре пощата Ви.

Не предоставяйте паролата си или тайния въпрос и отговор по никакъв повод на други лица!

Как изглеждат служебните писма от АБВ Поща?

Бъдете внимателни, когато някой проявява интерес към Ваши лични данни от типа на рождена дата!

Друг важен фактор за сигурността на всяка услуга в интернет изискваща парола и потребителско име е сигурността на компютрите, които използвате.

Използвайте само интернет клубове с добро реноме, в които злоупотреба от страна на операторите е немислима.

Не използвайте пощата си от компютри, до които има достъп евентуален зложелател.

В този смисъл използването на една сигурна услуга, каквато е АБВ Поща и предприемането на съответните мерки от страна на потребителя, практически свеждат възможнистите за пробив до нула.