Имейл мениджър

С услугата Имейл мениджър можете да управлявате други Ваши имейл адреси, включително и регистрирани на АБВ Поща, без да губите досегашните си контакти и кореспонденция. Услугата Ви предоставя възможността да добавите други Ваши имейл адреси, от които писмата ще се изтеглят автоматично във Вашата АБВ Поща. За целта е необходимо другият имейл адрес, който искате да добавите, да поддържа POP3 протокол.

В случая АБВ Поща има активиран POP3 протокол, както и голяма част от по-популярните доставчици на уеб-базирана пощa като Gmail, Hotmail и др. Ако използвате имейл услуги, които поради някаква причина не предлагат POP3 достъп на техните потребители, бихте могли да се свържете с тях, за да получите повече информация как да активирате POP3 протокола там.

Настройки
За да добавите други имейл адреси, е необходимо да кликнете върху менюто за Настройки, което се намира в горния десен ъгъл на Вашата поща, и да изберете от падащото меню Настройки. След това от менюто вляво изберете Дргуги имейл адреси – Имейл мениджър и натиснете бутона Добави адрес.

В новоотворилия се прозорец трябва да попълните коректно необходимите данни.

1. В полето Имейл адрес въведете пълния адрес на Вашия имейл, който желаете да добавите в АБВ поща. Важно е да попълните и частта след @ (името на домейна).

2. В следващото поле Потребителско име въведете потребителското име. Тук не винаги е задължително да изпълвате частта след @ (името на домейна).

3. Въведете и потвърдете паролата на имейл адреса, който искате да добавите.

4. За по-популярните имейл услуги АБВ Поща автоматично попълва полетата хост и порт, но ако това не се случи или не сте сигурни, можете да се консултирате с Вашия имейл доставчик за POP3 сървъра и неговия порт и дали той използва защитена (SSL) връзка.

5. От падащото меню трябва да изберете желана от Вас папка, където да изтеглите и да съхранявате Вашата кореспонденция.

6. При използването на тази услуга, чрез POP3 протокола, при който всички писма се свалят във Вашата пощенска кутия, е важно да отбележите дали искате да оставите копие на Вашите писма на мейл сървъра. Ако искате да пазите копие, трябва да поставите отметка на Оставяй копия от писмата на сървъра. Ако не желаете да пазите копие на тези писма, уверете се, че отметката е махната.

7. Последната стъпка е да изберете дали желаете да изпращате писма от добавения имейл. Ако искате, трябва да сложите отметка на Добави този имейл и към адресите за изпращане, след което ще имате възможност от имейла Ви в АБВ Поща да изпращате писма от добавения адрес.

Когато сте готови с ръчното въвеждане на настройките, натиснете бутона Запиши. Това автоматично ще Ви върне в секцията, от където можете да управлявате Вашите добавени адреси. Там имате възможност да следите кога е била последната проверка на добавения от Вас адрес, дали тя е минала успешно, като подробна информация ще можете да видите в История. Също така там можете да редактирате вече добавен адрес, както и да изтривате адреси.

След като добавите имейл адрес, писмата автоматично ще се изтеглят във Вашата АБВ Поща.

Важно

Имейл адресът, който ще добавите, е необходимо да поддържа POP3 протокол.

Ако погрешка или умишлено изтриете папката, в която получавате писмата си, по подразбиране те ще се прехвърлят в папка Кутия.

Ако виждате съобщение за грешка, докато използвате изтегляне на пощата, това може да се дължи на повече от три неуспешни свързвания към отсрещния сървър поради технически или друг проблем.

Ако срещате някакви затруднения или имате въпроси, можете да се обърнете към отдела Техническа поддръжка на АБВ Поща.